Kamelen- en Jakhaar dekbedden

Geen alledaagse keuze, een dekbed van kamelen- of jakhaar. Maar het slaapt o zo lekker en licht.

Kamelenharen dekbed

Kamelenhaar is sterk isolerend en door de fijne structuur is een dekbed gevuld met kamelenhaar zacht, soepel en warm tegelijk, wat het een ideaal lente/herstfdekbed of winterdekbed maakt. Ook zorgt kamelenhaar voor een goede vochtregulatie.

Kamelen worden niet geschoren. Het haar wordt gekamd in de lente. De haren die loskomen worden gebruikt. Een volwassen kameel verliest ongeveer 5 kilo wol per jaar. Kamelenhaar staat bekend om zijn zachtheid en soepelheid. Het bestaat uit kleine krulletjes met een groot vulvolume, vandaar dat het zo goed isoleert. Niet zo gek als je je realiseert dat kamelen leven in een omgeving waar de temperatuur kan schommelen van onder de 0 graden 's nachts tot 45+ graden overdag.

Pure luxe uit de natuur dus, die zelfs wol overtreft in isolatie en vochtregulering en door zijn soepelheid heerlijk aansluit.

Jakharen dekbed

Jaks zijn sterke dieren, die leven in het Himalayagebergte. Hun dubbele vacht zorgt ervoor dat ze zich in de meest extreme weersomstandigheden beschermd weten. Voor de vulling van onze dekbedden wordt het zachte onderhaar gebruikt. Dit is zeer fijn en lijkt op het gewilde haar van de Kashmirgeit. Soms wordt het zelfs stiekem als Kashmirwol verkocht. Wat in onze dekbedden zit is echter puur jakhaar.

Net zoals kamelenhaar is jakhaar heel zacht, soepel en zelfs nog warmer, waardoor de dekbedden geschikt zijn voor slapers die het snel koud krijgen. Dekbedden van jakhaar ventileren goed en voeren vocht goed af. Jakhaar is een uniek natuurproduct en zorgt voor zachte en soepele dekbedden.

Zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar extra warmte.

Op een rijtje

Voordelen:

· Uniek natuurlijk product.

· Isoleert en ventileert heel erg goed.

· Erg zacht en soepel.

· Door goede isolatie warm en toch licht materiaal.

· Geschikt voor mensen die het snel koud hebben ’s nachts.

 

Nadelen:

· Jakhaar is relatief duurder dan kamelenhaar

· Dierlijk product