Keuzehulp

Natuurlatex matrassen

We willen met Het EcoBed graag ecologische matrassen aanbieden in verschillende prijscategorieën zodat het voor meer mensen mogelijk wordt om een matras van natuurlijke materialen aan te schaffen. 

Op dit moment is dat in Nederland nog erg lastig. Omdat wij geloven dat u ook online een goede keuze kunt maken, geven we u 30 dagen de tijd om proef te slapen op onze matrassen.

We hebben zoveel mogelijk informatie bij de matrassen neergezet en willen in de submenu’s hieronder het stappenplan schetsen om tot een keuze te komen.

Biologische dekbedden en kussens

Er zijn verschillende materialen om biologische en ecologische dekbedden en kussens van te maken. Bij Het EcoBed vindt u dekbedden en kussens van biologische en natuurlijke materialen zoals katoen, wol, kapok, kamelenhaar, jakhaar, dons, natuurlatex en zijde.

Om de keuze voor een bepaald materiaal wat te vergemakkelijken hebben we de verschillende eigenschappen hieronder in de submenu’s nog eens op een rij gezet. Bij alle producten staat ook nog een omschrijving van de materialen.

Persoonlijk matrasadvies kan ook!

Wilt u graag ons kosteloze advies of wilt u gebruik maken van de proefslaapgarantie, stuur ons dan een mailtje op info@HetEcoBed.nl met de volgende informatie per persoon:

 1. Slaaphouding (zij, rug, buik)
 2. Lengte en gewicht
 3. Heeft u bredere schouders of heupen?
 4. Leeftijd
 5. Man of vrouw
 6. Voorkeur voor hard of zacht matras?
 7. Wat voor matras en ondersteuning (lattenbodem, spiraal, boxpring etcetera) heeft u nu en hoe bevalt dit?
 8. Heeft u klachten over het huidige matras? Zo ja welke?
 9. Heeft u het snel warm of koud voor of tijdens het slapen?
 10. Heeft u pijnklachten tijdens het inslapen of na het slapen?
 11. Naar welke maat matras bent u op zoek?
 12. Op wat voor bodem komt het nieuwe matras te liggen (verende/niet verende lattenbodem, spiraalbodem, boxspring etcetera) en hoe oud is deze bodem?

We denken graag met u mee en daarnaast is het persoonlijk matrasadvies een voorwaarde voor het proefslapen.