Certificering en keurmerken

Bij Het EcoBed kiezen we voor bewezen biologische, ecologische en duurzame materialen en producten. Daarnaast is het voor ons en onze leveranciers van belang dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de natuur, maar dat de mensen in het hele productieproces werken onder goede arbeidsomstandigheden, tegen een eerlijk loon en zonder kinderarbeid.

Biologisch katoen

Het biologisch katoen dat wordt gebruikt in de producten is GOTS en IVN gecertificeerd (in het Duits KbA). Prolana koopt katoen bij producenten die gecertificeerd zijn door de internationale Fair Trade Label Organization FLO. Dit betekent dat de boeren een fair trade premie hebben gekregen en dat in het hele productieproces onder goede arbeidsomstandigheden is gewerkt, tegen een minimum loon en zonder kinderarbeid.

Biologische wol

De biologische wol die gebruikt wordt is afkomstig van gecertificeerde biologische dierhouderij (in het Duits KbT)

Natuurlatex

Het gebruikte natuurlatex van Prolana is FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerd. Daarnaast heeft het natuurlatex van Prolana het Fair Deal Trading keurmerk en is daarmee Fair Trade natuurlatex. Prolana betaalt 50 cent extra fair trade premie voor iedere kilo latex en is de grootste afnemer van Fair Trade natuurlatex. Dormiente gebruikt natuurlatex dat fair trade gecertificeerd is door de Control Union Fair Choice.

De matrassen van Prolana en Dormiente worden getest door het ECO-instituut en door QUL (Quality association for environmentally-agreeable latex mattresses) om te garanderen dat de matrassen vrij zijn van chemische stoffen. Dormiente publiceert de uitslagen daarvan op de website.

Control Union Fair Choice    QUL 2013     FSC-logo    Eco institut   fair deal trading   GOTS Logo   IVN   Kbt geitje