Huisstofmijtallergie en Anti Huisstofmijt

Huisstofmijtallergie en de slaapkamer

Er zijn verschillende allergieën waarbij men rekening moet houden bij het uitzoeken van matrassen, dekbedden en kussens. Neem bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie. Veel mensen met astma hebben een allergie voor de huisstofmijt. Dit is een piepklein beestje dat in ieder huis te vinden is. Hoe vaak je ook schoonmaakt, de huisstofmijt vindt zijn weg altijd naar binnen. Hij is zo klein dat hij met het blote oog niet waar te nemen is en kan dus ongemerkt zich ophouden in dekbedden, kussens en matrassen. De huisstofmijt houdt namelijk erg veel van stof. De naam huisstofmijtallergie klopt eigenlijk niet, mensen zijn namelijk niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor zijn ontlasting. Wie niet tegen de huismijt kan, doet er verstandig aan om een aantal maatregelen in zijn of haar huis door te voeren. Klachten kunnen op die manier sterk worden verminderd. Een belangrijke ruimte om aan te pakken is de slaapkamer. Hier breng je namelijk een groot deel van ieder etmaal door.  

Materialen

Dons en kapok

De hoes die om onze kussens van dons zit, is van Nomite tijk en deze stof is zo dicht geweven, dat huisstofmijt geen kans heeft om erdoor te komen. Dit geldt ook voor de donzen dekbedden en voor onze hoofdkussens van kapok. Daarnaast hebben we een kussenbeschermer bij huisstofmijt en allergie in ons assortiment en een wasbare onderdeken van kapok speciaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. 

Tencel

Tencel is ook erg geschikt voor mensen met een allergie. Doordat de oppervlakte van dit materiaal erg glad is gaan de huisstofmijt en overige bacteriën er niet graag in zitten.

Wol, kamelenhaar, jakhaar en wilde zijde

Deze materialen zijn uit zichzelf snel droog en daar houdt huisstofmijt niet van, liever een beetje vochtig. Qua natuurlijke eigenschappen zijn wol, jak- en kamelenhaar en zijde dus al heel goed.