Huisstofmijtallergie en Anti Huisstofmijt Neem

Huisstofmijtallergie en de slaapkamer

Er zijn verschillende allergieën waarbij men rekening moet houden bij het uitzoeken van matrassen, dekbedden en kussens. Neem bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie. Veel mensen met astma hebben een allergie voor de huisstofmijt. Dit is een piepklein beestje dat in ieder huis te vinden is. Hoe vaak je ook schoonmaakt, de huisstofmijt vindt zijn weg altijd naar binnen. Hij is zo klein dat hij met het blote oog niet waar te nemen is en kan dus ongemerkt zich ophouden in dekbedden, kussens en matrassen. De huisstofmijt houdt namelijk erg veel van stof. De naam huisstofmijtallergie klopt eigenlijk niet, mensen zijn namelijk niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor zijn ontlasting. Wie niet tegen de huismijt kan, doet er verstandig aan om een aantal maatregelen in zijn of haar huis door te voeren. Klachten kunnen op die manier sterk worden verminderd. Een belangrijke ruimte om aan te pakken is de slaapkamer. Hier breng je namelijk een groot deel van ieder etmaal door.

Neem behandeling

Wie een matras aanschaft bij Het Ecobed, kan ervoor kiezen deze te laten behandelen met ‘Neem’ olie tijdens de productie.

‘Neem’ is een van oorsprong Indische boom waarvan de olie al honderden jaren wordt gebruikt voor onder andere cosmetische doeleinden. Ook is de olie daar bekend om haar geneeskrachtige werking en wordt het vaak ingezet bij huidaandoeningen.

Net als andere insecten houdt de huisstofmijt absoluut niet van Neem. Dit blijkt in de praktijk bijvoorbeeld uit het feit dat bij een sprinkhanenplaag alles wordt opgegeten behalve de Neem boom. Neem wordt ook succesvol ingezet om malariamuggen op afstand te houden.

Neem is een 100% natuurlijke en veilige manier om het matras huismijtvrij te houden voor minimaal twee jaar. Het effect van de Neem behandeling tijdens de productie is groter dan wanneer er alleen met de Neem onderhoudsspray wordt gewerkt. Wanneer de matras tijdens de productie is behandeld met Neem, adviseren wij om na een jaar te beginnen met de onderhoudsspray. Deze spray kan ook worden gebruikt om dekbedden, kussens en knuffels te behandelen.

Materialen

Naast een behandeling van de matras, is het ook belangrijk om bij een dekbed of kussen rekening te houden met het soort materiaal.

Dons en kapok

De hoes die om onze kussens van dons zit, is van Nomite tijk en deze stof is zo dicht geweven, dat huisstofmijt geen kans heeft om erdoor te komen. Dit geldt ook voor de donzen dekbedden en voor onze hoofdkussens van kapok. Daarnaast hebben we een kussenbeschermer bij huisstofmijt en allergie in ons assortiment en een wasbare onderdeken van kapok speciaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Deze matrasbeschermer kan ook nog eens behandeld worden tijdens het productieproces, met Neem. Deze optie is er ook bij de matrasbeschermers die van andere materialen zijn gemaakt.

Tencel

Tencel is ook erg geschikt voor mensen met een allergie. Doordat de oppervlakte van dit materiaal erg glad is gaan de huisstofmijt en overige bacteriën er niet graag in zitten.

Wol, kamelenhaar, jakhaar en wilde zijde

Deze materialen zijn uit zichzelf snel droog en daar houdt huisstofmijt niet van, liever een beetje vochtig. Qua natuurlijk eigenschappen zijn wol, jak- en kamelenhaar en zijde dus al heel goed. Net als de matrassen, kunnen ook de dekbedden van kamelenhaar en jakhaar worden behandeld met Neem olie tijdens de productie. Zo blijven ze twee jaar vrij van huisstofmijt. Dit is ook het geval bij onze zomerdekbedden van wilde zijde en verschillende van onze vier seizoenen dekbedden.