Donzen dekbed en donzen kussen

Wie wel eens onder een donzen dekbed heeft geslapen weet wat een luxe gevoel dit geeft. Een donzen dekbed heeft een 'knisperend gevoel, waardoor je je altijd in een kingsize bed waant! Dons is een bijzonder licht en luchtig vulmateriaal. Om heerlijk in weg te dromen zonder dat je het gevoel hebt 'bedolven' te raken onder dekens. Het enige wat je hoeft te doen is 's ochtends je dekbed en kussen wat opschudden, zodat ze hun oorspronkelijke vorm weer aannemen.

Dons heeft veel volume waardoor het goed isoleert. Zelfs in de koudste winternacht heb het je dus lekker warm. Dons ventileert waanzinnig goed, dus 's nachts wordt het vocht snel opgenomen en meteen weer afgevoerd. Vandaar dat je elke avond weer in een fris en schoon bed kunt stappen.(Professioneel) reinigen hoeft bij kussens slechts één keer per jaar, bij dekbedden eens in de vijf jaar .

Allergie en huisstofmijt

Omdat dons zo licht en luchtig is, is dit vulmateriaal bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën, bijvoorbeeld voor huisstofmijt. De uitwerpselen van de mijten kunnen zorgen voor allergische reacties en mijten gedijen het beste in een vochtige omgeving. Omdat donzen dekbedden en kussens zo goed ventileren is het vochtgehalte relatief laag en blijven de mijten liever weg.

Nederlands eendendons

De donzen kussens en dekbedden van Het EcoBed bevatten 100 % wit, Nederlands eendendons en dit is op een verantwoorde manier verkregen. Dus er wordt geen dons geplukt van levende dieren, en ook niet van dieren uit de foie gras-industrie. De eenden worden gehouden door vakkundige boeren, en krijgen alleen plantaardige producten binnen, dus geen antibiotica of andere chemische middelen.

Donzen dekbedden zijn duurder dan wollen, katoenen of synthethische dekbedden. Dit heeft ook te maken met de hoge standaard die aangehouden wordt met betrekking tot het houden en verzorgen van de donsleveranciers: de eenden.

Op een rijtje

Voordelen:

· Dons is luxe en zeer comfortabel.

· Het ventileert heel erg goed en reguleert het vocht.

· Het is een duurzaam en natuurlijk product.

· Dons is volumineus en behoudt zijn vorm.

· Geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.

· Lichte en frisse feel.

· Makkelijk in onderhoud, dagelijks opschudden, maximaal 1 x per half jaar wassen.

Nadelen:

· Dons is relatief duurder dan (de meeste) andere vulmaterialen

· De grote dekbedden passen vaak niet in de wasmachine dus moet je ze naar de stomerij brengen.

· Dierlijk product