Over Het EcoBed

Lekker slapen in een bed met natuurlijke materialen, die verantwoord en milieubewust geproduceerd zijn, in gezonde werkomstandigheden. Dat is waar Het EcoBed voor staat en wat wij jou garanderen.

Hoe slaap je écht lekker?

Het allerbelangrijkste is dat jij gezond en lekker kunt slapen en je door toegang tot genoeg informatie en aanbod zelf kunt bepalen waar je voor kiest. Wat ons betreft is de keuze voor een EcoBed echter wel meer dan dat:

  • Onze klanten merken dat ze, net als wij, écht lekkerder slapen omdat ze weten dat het natuurrubber in de matras fair trade is en afkomstig van een FSC gecertificeerde rubberplantage.
  • Het zachte, biologisch katoenen dekbedovertrek voelt fijner aan als je weet dat de Indiase arbeiders niet blootgesteld zijn aan pesticiden.
  • Het geeft een goed gevoel dat de wol in je dekbed of kussens van schapen komt die een fijn en gezond leven hebben en op een diervriendelijke manier worden geschoren.

Door voor de slaapkamers heel bewust te kiezen voor natuurlijk en biologisch verantwoord, draag je een klein beetje bij aan een betere wereld.

Het EcoBed is niet alleen een webwinkel, maar ook een informatiepunt.

Ons hart ligt bij informatieverstrekking via het internet. Vandaar dat je op deze site uitgebreide informatie vindt over alles wat bij een goede nachtrust komt kijken en we veel schrijven over de gebruikte materialen. Er is geen 'stenen winkel'. Wij maken biologische, ecologische en fair trade slaapproducten toegankelijk, inzichtelijk en beter beschikbaar en betaalbaar via deze website.

Manon Goran LanaDe mensen achter Het EcoBed

Ondernemersechtpaar Goran en Manon

Misschien kennen jullie ons van Green Jump, één van de grootste webshops met eco, bio en fair trade producten voor baby, kind én ouder. Eigenlijk is het EcoBed ontstaan vanuit dezelfde ervaring als waaruit Green Jump is voortgevloeid:

Zelf ervaren dat het lastig is om betaalbare en verantwoord geproduceerde producten van gecertificeerde, biologische en natuurlijke materialen te vinden, zowel off- als online. We waren namelijk op zoek naar nieuwe kussens, een nieuwe matras, lattenbodem, een nieuw dekbed en ander beddengoed.

Het bleek onmogelijk om op basis van degelijke en uitgebreide informatie een bewuste en duurzame keuze te maken. Dus besloten we om zelf zo'n winkel op te zetten – online.

Precies zoals Green Jump van start is gegaan toen we door het krijgen van onze dochter Lana behoefte hadden aan allerlei biologische en milieuvriendelijke producten zonder schadelijke stoffen.

We hadden al een aantal jaren kennis en ervaring opgedaan met duurzame slaapproducten via Green Jump en in samenwerking met die matrassenmakers konden we dus een vliegende start maken met Het EcoBed.

Ageeth klein

Ageeth – marketing & PR

In de zomer van 2010 is Ageeth bij ons komen werken. Vanaf dag één was duidelijk dat ze perfect bij ons paste. Ageeth neemt haar wollen matrasoplegger zelfs mee op vakantie en haar schapenvachtje ligt op de bank.

“Dit bedrijf past helemaal bij mijn groene én pragmatische hart. Wij focussen ons op wat nu al wél mogelijk is en accepteren waar je (nog) niks aan kunt doen. Ik geniet erg van biologisch eten – zoveel mogelijk met eigen tuinoogst. En ik denk gewoon goed na bij alles wat ik (niet) doe.”

Voor Het EcoBed onderhoudt Ageeth de contacten met tijdschriften en de online blogs en ze regelt de editorials. Daarnaast initieert zij acties om Het EcoBed bekender te maken.

Sandra - klantenservice

Sinds november 2012 werkt Sandra bij ons. Ze heeft één vierkante-meter-moestuin en kiest bewust voor zoveel mogelijk gifvrije, ecologische en biologische producten voor in en om het huis. 

“Ik ben dol op biologisch eten en kies bewust zoveel als mogelijk voor gifvrije, ecologische en biologische producten voor in en om het huis. M'n achtergrond is biomedisch en
wetenschappelijk. Samen met m'n groene hart maakt dat me heel bewust en kritisch.”

FSA – verpakken en verzenden

Zowel alle Green Jump producten als die van Het EcoBed, liggen opgeslagen bij e-warehousing bedrijf FSA in Almere. Alle bestellingen worden daar ingepakt en verzonden.

Dit bijzondere familiebedrijf sprak ons onmiddellijk aan. Ze denken met je mee, zijn flexibel én vinden de eisen die wij stellen wat betreft milieuvriendelijkheid en -bewustzijn de normaalste zaak van de wereld. Verpakkingen worden dan ook hergebruikt, papier wordt gescheiden en ze gaan zuinig om met energie en water.

Je kunt 30 dagen proefslapen – een hele geruststelling

Een matras koop je niet ieder jaar en je kunt 'm niet even 'passen'. Je moet er simpelweg een tijdje op slapen om erachter te komen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Vandaar dat je 30 dagen kunt proefslapen op de nieuwe matras. Het kan tenslotte zo zijn dat in de praktijk blijkt dat je toch lekkerder slaapt op bijvoorbeeld een wat hardere matras. Stel dat dat het geval is, dan bieden wij je de mogelijkheid om je aankoop om te ruilen.

Heb je vragen en/of opmerkingen?

Stuur ons gerust een mail of neem contact op via Facebook of Twitter (@greenjumpnl). Wij reageren snel en doen altijd ons best om je zo goed mogelijk te helpen. Juist voor een onlinewinkel is een sterke klantenservice tenslotte een belangrijke kracht.

Social Media

Je kunt ons vinden op Facebook en Twitter. Op Facebook delen we vooral achtergrondinformatie en zijn er speciale acties voor onze volgers. Op Twitter informeren we ook en krijg je een kijkje in ons dagelijkse leven.

Slaap lekker!

Groeten, Goran en Manon