Natuurlatex matrassen

Bij het kiezen van een natuurlatex matras zijn een aantal zaken belangrijk.

 1. Slaaphouding (zij, rug, buik)
 2. Postuur of lengte en gewicht

Op basis van bovenstaande twee componenten, kom je op onze website terecht in de categorie met de juiste matrassen. Binnen die categorie zijn verschillende prijsklassen te vinden, daarmee kun je ook de keuze deels verkleinen.

Gewichtsklasse matrassen

Bij ieder matras staat duidelijk aangegeven voor welke gewichtsklasse dit matras geschikt is, het is belangrijk om je hier aan te houden, slechts bij uitzondering werkt het om daar vanaf te wijken. In dat geval adviseren we ons even te mailen voor advies.

Andere belangrijke aspecten bij matraskeuze

Naast bovenstaande twee aspecten spelen een aantal extra zaken:

 • Leeftijd: vanaf middelbare leeftijd worden botten en eigenlijk je hele lichaam gevoeliger. Een iets dikker matras is dan prettig, zoals de matrassen in de Classic lijn van Dormiente bijvoorbeeld.
 • Man of vrouw : er zijn matrassen met en zonder zones en er zijn zelfs speciale matrassen voor vrouwen en mannen. Deze matrassen houden rekening met het inzakken van schouders en heupen en vormen zich naar het lichaam. Vooral vrouwelijke zijslapers kiezen vaak voor een ‘female’ matras en ook mannen met schouderproblemen hebben hier baat bij.
 • Voorkeur voor hard of zacht matras: veel mensen hebben een persoonlijke voorkeur voor de hardheid van een matras. Het is hierbij wel van belang om op te letten dat het huidige matras niet teveel als uitgangspunt wordt genomen. Hiermee bedoelen we dat als het huidige matras bijvoorbeeld oud is en ingezakt, dan lijkt dit matras zacht. Dit betekent niet automatisch dat het nieuwe matras stevig moet zijn, het nieuwe matras moet goed ondersteunen en niet inzakken, maar bij de leeftijd en slaaphouding past misschien toch gewoon wel een zacht matras.
 • Wat voor matras en lattenbodem heb je op dit moment? Dit geeft ons extra informatie over wat je gewend bent op dit moment.
 • Heb je klachten over je huidige matras? Zo ja welke? Op basis van die informatie kun je vaak nog net even de extra afwegingen maken.
 • Heb je het snel warm of koud? Er zijn verschillende soorten tijken. Katoen-wol bijvoorbeeld is wat warmer dan katoen-katoen. Een hoes met tencel er in is de allerkoelste optie.
 • Heb je pijntjes na het slapen? Op basis van de huidige pijntjes, kan bij aanschaf van het nieuwe matras rekening worden gehouden met gevoelige punten.

Persoonlijk advies!

We denken graag met je mee en als je het prettig vindt om persoonlijk advies te krijgen, mail ons de antwoorden op onderstaande punten dan even (info@HetEcoBed.nl) , dan krijg je van ons een advies per mail terug. Bellen kan natuurlijk ook!

  1. Slaaphouding (zij, rug, buik)
  2. Lengte en gewicht
  3. Heb je bredere schouders of heupen?
  4. Leeftijd
  5. Man of vrouw
  6. Voorkeur voor hard of zacht matras?
  7. Wat voor matras en ondersteuning (lattenbodem, spiraal, boxpring etcetera) heb je nu en hoe bevalt dit?
  8. Heb je klachten over het huidige matras? Zo ja welke?
  9. Heb je het snel warm of koud voor of tijdens het slapen?
  10. Heb je pijntjes tijdens het inslapen of na het slapen?
  11. Naar welke maat matras ben je op zoek?
  12. Op wat voor bodem komt het nieuwe matras te liggen?

We denken graag met je mee!