Waarom eco natuurlatex matrassen?

Je koopt verantwoord, eet bewust en je let op wat je draagt. Dan is het fijn dat je ook kunt kiezen voor een verantwoord natuurlatex matras. Je brengt hier immers ongeveer acht uur per dag op door.

Het hebben van een ecologisch matras past bij een bewuste levensstijl. Want dan slaap je pas ècht lekker.

Eco matrassen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van reguliere matrassen. Zo bestaan de gebruikte materialen uit natuurlijke grondstoffen zonder toegevoegde chemicaliën zoals natuurlatex, biologische wol en katoen, paardenhaar en gelatexeerd kokos.

Latex matrassen en kokos matrassen zorgen voor een prettige lichaamshouding, een goed 'slaapkamerklimaat' en bevatten geen metalen elementen. Daarnaast zijn natuurlatex matrassen ook een stuk milieuvriendelijker.

Het EcoBed verkoopt 100% natuurlatex matrassen. Volgens de regelgeving mag een matras al een natuurlatex matras genoemd worden als er sprake is van 40% natuurlatex en 60% synthetische latex.

Daarnaast is het van belang dat de matrassen die Het EcoBed verkoopt, gemaakt zijn zonder kinderarbeid en met fair trade en gecertificeerd natuurlijke materialen.