Veganistisch slapen in een vegan slaapkamer

Vegan slapen? Het kan bij Het EcoBed. U kunt namelijk altijd kiezen voor een veganistische uitvoering van uw matras, dekbed en kussen. Voor deze producten zijn gegarandeerd 100% plantaardige materialen gebruikt.

Vegan Matras

Matrassen van natuurlatex , met of zonder kokos, zijn gegarandeerd uitermate geschikt voor veganisten. Bij het kiezen van de tijk kunt u kiezen voor de 100% plantaardige optie biologisch katoen. Natuurlatex is gemaakt van natuurrubber, rubber van de rubberboom. De matrassen van Het EcoBed zijn van 100% zuivere natuurlatex. In Europa mag bij een matras al ‘natuurlatex’ op het label worden gezet wanneer hij 40% natuurlatex bevat en 60% synthetische latex. Dit is bij de matrassen van Het EcoBed dus niet het geval. Op geen manier zijn er bij de productie van de matrassen dierlijke producten gebruikt, noch leverde de productie schade toe aan het milieu, mens en dier.

Een bijkomend voordeel, en een vereiste van Het Ecobed wanneer wij matrassen opnemen in ons assortiment, is dat er bij de productie zeker weten geen kinderen zijn betrokken en er onder goede arbeidsomstandigheden tegen een eerlijke prijs wordt geproduceerd. Wij kiezen daarom voor Fair Trade natuurlatex matrassen en hebben zelfs GOLS gecertificeerde opties.

11_baumwolle_resizeVeganistisch Dekbed

De voor veganisten geschikte dekbedden van Het Ecobed , zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, plantaardig tencel en kapok. Ook zijn er 4 seizoenen dekbedden van deze materialen verkrijgbaar.

Kussens voor veganisten

Wat betreft kussens komt u als veganist uit bij de hoofdkussens van kapok met een tijk van biologisch katoen. Ook zijn er twee kussens van natuurlatex met een tijk van biologisch katoen.  

Omdat wij alleen maar voor gecertificeerde producten kiezen, garanderen wij dat er bij de productie van plantaardige materialen, geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen, pesticiden en insecticiden worden gebruikt, die schade toebrengen aan dier, mens en milieu.

Wil je advies of heb je nog vragen? Mail of bel ons dan gerust en we denken mee over wat voor jou de beste keuze is.