Slaaphouding

Je slaaphouding is voor een groot deel bepalend bij het kiezen van een matras. Daarom hebben we bij Het EcoBed de categorie matrassen onderverdeeld in zijslapers, rugslapers, buikslapers en allround matrassen.

Zijslapers

Slaap je het grootste gedeelte van de nacht op je zij? Dan kies je een matras voor zijslapers. Als zijslaper heb je extra comfort en ondersteuning nodig rond de schouder- en bekkenzone. Een heel hard matras is daarom voor zijslapers minder geschikt. Er zijn matrassen met speciale zones voor schouders en bekken en er zijn ook matrassen zonder zones die zijslapers goed ondersteunen. Natuurlatex staat bekend om z’n hoge puntelasticiteit en dat is zeker ook voor zijslapers erg prettig.

Rugslapers

De matrassen voor rugslapers zijn bedoeld voor mensen die het grootste deel van de nacht op hun rug slapen, ook als je bijvoorbeeld op je zij in slaap valt. Voor rugslapers is ondersteuning van de onderrug belangrijk zodat je lichaam in een gezond slaaphouding ligt gedurende de nacht. Ook als je op je rug slaapt, is een heel hard matras daardoor minder geschikt.

Buikslapers

Als je vooral op je buik slaapt, kom je uit bij een stevig matras dat er voor zorgt dat je geen holle rug hebt tijdens het slapen. Extra ondersteuning bij je bekkenzone is bijvoorbeeld met een lattenbodem heel goed te geven en kan ook prettig zijn voor buikslapers.

Allround matrassen

Als laatste hebben we allround matrassen. Deze zijn eigenlijk het meest geschikt wanneer er verschillende mensen op het matras slapen, zoals bij een logeerbed, of als je echt heel veel verschillende slaaphoudingen hebt. Ook qua budget kunnen deze matrassen interessant zijn. Als je weet in welke slaaphouding je meestal slaapt en het past binnen je budget, adviseren we om een matras te kiezen uit de juiste slaaphouding categorie.