Milieuvoordelen

Het ligt voor de hand, maar daarom niet minder belangrijk: matrassen van Het EcoBed zijn beter voor het milieu. De materialen die verwerkt zijn in onze matrassen zijn volledig natuurlijk en milieuvriendelijk geproduceerd.

Dan slaap je helemaal lekker!

Zichzelf vernieuwende grondstof

De matrassen zijn gemaakt van 100 % natuurlatex. Dit heeft als voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld synthetisch koudschuimlatex dat het een volledig zichzelf vernieuwende grondstof is. Natuurlatex is afkomstig van de rubberboom.

Het EcoBed hecht er veel belang aan dat de latex op mens- en milieuvriendelijke manier wordt gewonnen.

Het produceren van een synthetisch koudschuim matras kost tien keer zoveel energie als de productie van een natuurlatex matras! Dat scheelt nogal.

Geen schadelijke stoffen

Wat ook scheelt is dat natuurlatex geen CFK, weekmakers en oplosmiddelen bevat. Veilig en verantwoord slapen.

Biologisch katoen en biologische wol

Ook de andere gebruikte materialen, zoals wol en katoen, zijn volledig natuurlijk. De katoen is afkomstig uit biologische teelt. Dat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, maar ook dat de werkomstandigheden voor de arbeiders een stuk beter zijn.

De schapen die de wol leveren zijn afkomstig uit de biologisch veehouderij. Ze krijgen geen antibiotica toegediend en hun voedsel is volledig natuurlijk. Gezonde blije schaapjes, die zijn pas leuk om te tellen.