Bedklimaat

Tijdens het slapen verlies je zo'n 750 ml vocht door middel van zweten, uitademen en verdamping. Wist je dat na 8 jaar je matras 3 kilo zwaarder is dan bij aankoop?

Een belangrijk kenmerk van een kwaliteitsmatras is dat het goed 'ademt'. Dat betekent dat het matras vocht makkelijk afvoert.

Als een matras het vocht niet goed reguleert condenseert dit op de huid. Het gevolg is dat je gaat transpireren, waardoor je afkoelt en wakker wordt. Niet fijn, niet fris en zeker niet bevorderlijk voor een goede nachtrust.

De matrassen van Het EcoBed garanderen een optimale klimaatregulering.

De matrastijken zijn gemaakt van biologisch katoen en de matrassen zijn omhuld met zuivere scheerwol, afkomstig van biologisch gehouden schapen, en van ecologisch katoen of paardenhaar. Doordat deze materialen niet in contact zijn gekomen met bestrijdingsmiddelen en antibiotica kunnen we optimaal profiteren van hun natuurlijke vermogen om vocht te isoleren en af te voeren.

De kern van het matras bestaat uit 100 % natuurlatex. Dit materiaal is door zijn open poriënstructuur goed in staat om de lucht te laten circuleren. Een fijne bijkomstigheid is dat hierdoor de kans op schimmels in en om het matras zeer gering is.