Gezonde lighouding

De eco natuurlatex- en kokosmatrassen van Het EcoBed zorgen ervoor dat je in een orthopedisch correcte lighouding komt te liggen. Onze natuurlijke matrassen passen zich aan aan je lichaamsvorm, waardoor de lichaamsdelen die normaal gesproken veel belast worden, zoals schouders en en heupen, nu minder druk ervaren.

‘s Nachts goed herstellen

Het 100 % natuurlatex dat in onze matrassen zit is puntelastisch, dit zorgt ervoor dat het matras goed aansluit op je lichaam. Hiermee voorkom je overbelasting van de wervelkolom en teveel druk op de tussenwervelschijven. Hierdoor kan je rug tijdens het slapen goed herstellen van de druk van overdag, van staan, lopen, tillen en zitten. Zodat je 's ochtends met een fris en actief gevoel ontwaakt.

Puntelasticiteit

imageNatuurlatex matrassen zijn op het gebied van puntelasticiteit ongeëvenaard. De puntelasticiteit van een matras geeft aan dat het materiaal alleen meegeeft op het punt waar de belasting wordt uitgeoefend én dat het materiaal bij een bepaalde beweging en belasting een goed aangepaste tegendruk geeft.

Matrassen met een hoge puntelasticiteit hebben daarom ook het best ‘conformerende vermogen’ oftewel ze passen zich het best aan jouw lichaam en lichaamshouding aan.

Om dit nog meer te versterken kunnen er in het matras zones worden aangebracht voor bijvoorbeeld de schouders en het bekken. Dit gebeurt door uitsparingen of snedes in het matras te maken zodat het matras op die plaatsen nog zachter wordt en je schouder dieper in het materiaal kan inzakken, dat is heel prettig voor zijslapers.

22_sl_querschnitt_people