Yumeko

"Change the world sleeping". Dat het motto van Yumeko.

De gewone textielindustrie is erg vervuilend en vaak krijgen de werknemers geen eerlijke prijs. Yumeko vindt dat dat anders kan. Daarom hebben alle producten van Yumeko een biologisch GOTS en fairtrade certificaat en zijn de materialen door een strenge selectieprocedure gegaan. Yumeko maakt het verschil en dat voel je. Het beddengoed is comfortabel en zacht, maar ook eerlijk, veilig en zonder onnodig dierenleed.

Materialen Yumeko

In het beddengoed van Yumeko zijn verschillende materialen gebruikt zoals katoen, wol, dons en kapok. Doordat er geen chemicaliën zijn gebruikt bij deze materialen is het beddengoed zacht, veilig en gaat het lang mee. Lees meer over de eigenschappen en afkomst van deze materialen.

Wol: De wol die Yumeko gebruikt is biologisch GOTS gecertificeerd. Hierdoor weet je zeker dat de schapen in de open lucht leven, natuurlijk voedsel krijgen, niet behandeld worden met antibiotica en op diervriendelijke wijze worden geschoren. De wol komt van schapen uit Frankrijk en Zuid-Duitsland. Wol heeft zeer goede klimaat- en vocht regulerende eigenschappen. En isoleert als de beste. 

Dons: Het dons dat Yumeko gebruikt voor dekbedden en kussen is afkomstig van Nederlandse eenden. Het draagt het RDS certificaat, wat oa betekend dat al het dons traceerbaar is om dierenwelzijn te controleren. De eenden worden gehouden voor het vlees en worden goed verzorgd. De eenden zijn niet levend geplukt. 

Sinds 2017 heeft Yumeko naast eendendons ook ganzenzonden in het assortiment. Deze is biologisch GOTS gecertificeerd. Yumeko is het eerste bedrijf in Nederland dat Bio ganzendons op de markt brengt. Het ganzendons komt van biologisch gehouden ganzen in Duitsland.De donsvlokken van ganzendons zijn wat grotere en sterker dan die van eendendons. Bij dezelfde isolatiewaarde is er minder vulling nodig. Een dekbed van ganzendons is dus nog lichter dan die van eendendons. Dons is warm licht, luchtig, ventileert goed en vormt zich makkelijk om je lichaam.

Katoen: Het bio katoen van Yumeko is duurzaam geproduceerd in India in samenwerking met Solidaridad. Een collectief van 8000 kleine katoenboeren werken daar onder goede arbeidsvoorwaarden. Met het GOTS keurmerk kan Yumeko garanderen dat het gebruikte katoen 100% biologisch is. Het fairtrade keurmerk garandeert dat er in de volledige productieketen eerlijk gehandeld wordt. Yumeko katoen is dus eerlijk, veilig en milieuvriendelijk. Katoen is een flexibel, zacht en licht materiaal, dat goed absorbeert en ventileert.

Kapok: De kapok die Yumeko gebruikt komt uit Indonesië. De kapokboom die wel 70 meter hoog kan worden draagt noten waar de kapokpluis uit groeit. Dit is het gedeelte dat gebruikt wordt. De rest van de noot wordt ook gebruikt, bijvoorbeeld voor de productie van soda. Kapok is erg duurzaam. Er is geen mest nodig en de productie levert geen afval of schadelijk stoffen op. Kapok is hypoallergeen en volledig plantaardig. Zeer geschikt voor veganisten en mensen met een allergie. 

Tencel: Tencel is afkomstig van houtvezels van de eucalyptus boom. Het door Yumkeo gebruikte hout is FSC en PEFC gecertificeerd en is vrij van pesticiden en andere schadelijke stoffen. Van naturen is Tencel anti-allergeen en antibacterieel. Zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Net als kapok is tencel plantaardig en dus geschikt voor veganisten. Vooral in vochtregulatie is Tencel de beste. 

Mocht je je afvragen wat Yumeko betekent? Yumeko is het Japanse woord voor “droomkind” of “droommeisje”.