Prolana

Prolana is een Duitse firma en werd opgericht in 1987 door Norbert Baldauf en Uschi Scharfen.

Biologische grondstoffen

Hun uitgangspunt is: revitaliserend slapen – in gezonde materialen – van biologische oorsprong.  Het is Prolana gelukt om grondstofleveranciers ervan te overtuigen om organische grondstoffen te leveren, en hiermee werden ze het eerste bedrijf in Duitsland dat biologisch geproduceerde bedproducten aanbood.

Gezond slapen

Slapen zorgt voor herstel, ontspanning, rust en verfrissing. De omgeving waarin je slaapt is van groot belang; een gezonde slaap is de natuurlijke basis voor een volledig en actief leven.
Prolana maakt bedden, matrassen, kussens, dekbedden en beddengoed van de hoogste kwaliteit en van natuurlijke, niet-verontreinigde materialen, die veilig zijn voor de gezondheid, maar ook voor het milieu.

Biologische materialen

De gebruikte materialen zoals katoen, lamswol, spelt en zelfs gierst mogen alleen gebruikt worden als ze het certificaat ‘ biologisch’ hebben.  Het natuurlijk rubber dat gebruikt wordt, is geproduceerd volgens de standaards van het ‘Qualitätsverband umweltsverträgliche Latexmatratzen e. V.’, dat in Duitsland de hoogste standaard aanhoudt voor de productie van ecologisch natuurlijk rubber. Het gebruikte hout komt vanuit duurzame bosbouw in Oostenrijk.
De producten van Prolana zijn handgemaakt met liefdevolle aandacht voor detail en zorg voor gezondheid en ecologie.